Čiernobiela akcia AJ Messiera na Havaji

Prednedávnom som pri hľadaní inšpirácie na internete naďabil na Torontského fotografa AJ Messiera, ktorý zverejnil svoje fotografie surferov na Havajských plážach.
Mám rád čiernobielu fotografiu. Portréty v čiernobielej dávajú akosi viac vyznieť črtám, vráskam, duši fotografovaného. Dramatické krajiny, street fotografie, minimalistické grafiky… Všade v týchto žánroch sa mi čierna a biela hodia, ale azúrové more a surferov? Keď by mi niekto o tom hovoril, tak by som silne pochyboval. Našťastie som sa o týchto záberoch nedozvedel z ústneho podania. „Lepšie je raz vidieť, ako stokrát počuť.“ Toto hovorí jedno slovenské porekadlo a ja vás nechám teda pokochať sa netradičnými čiernobielymi zábermi z Havajských pláží, kde neuveriteľné, niekoľko metrové vlny, brázdia odvážlivci v neoprénoch ale i v bermudách.

p1816582214-5

p1670956315-5

p1800557047-5

Mám ale ešte jednu dobrú správu. AJ Messier je zaujímavý fotograf ale i osoba a súhlasil s rozhovorom pre Nikonblog.sk, v ktorom porozpráva o svojom vnímaní fotografie, o svojich inšpiráciách i záľubách. Rozhovor s ďalšími inšpiratívnymi fotografiami rôzneho žánru prinesieme čoskoro.

p1787480152-5

Technické údaje:  fotografie surferov boli nasnímané Nikonom D4s a niekoľkými teleobjektívmi.
Andre hovorí, že s Nikonom už od jeho prvého digitálneho fotoaparátu Nikon D1x, ktorý si svojho času kúpil k filmovej stredoformátovej výbave. Jeho rukami prešli všetky profesionálne modely jednotkového i stovkového radu a momentálne fotografuje na Nikon D810 ak potrebuje maximálnu kvalitu a na Nikon D4s ak potrebuje maximálnu rýchlosť a presnosť.

p1760608105-5

Zdieľaj

3 komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *