Blízke stretnutia. Výstava Nikon ambasádora Petra Slavíka v Nikon Photo Gallery

Petr Slavík je skvelým fotografom prírody, ktorý zachytáva zvieratá jemu vlastným spôsobom. V jeho portfóliu nájdete zábery z extrémnych teleobjektívov, ktoré vás priblížia na dotyk k divokým zvieratám ale aj kontaktné zábery širokouhlým objektívom. Aj jedny aj druhé vám umožnia blízke stretnutie s krásnymi tvormi našej planéty.

Príďte sa presvedčiť do Nikon Photo Gallery, kde má Petr momentálne svoju autorskú výstavu.

Petr začínal fotografovať na svojich potulkách po Čílskych Andách či Bolívijskom pralese. Pri výstupe na Africké Kilimandžáro si požičal zrkadlovku a odvtedy sa rozhodol, že svoje neplánované potulky zmení na starostlivo naplánované expedície s cieľom zachytiť posledné črieky divokej prírody.


„Život je naozaj iba cesta a my veční pútnici, hľadači krás a dobrodružstiev“, hovorí o svojom putovaní za opravdivou divočinou, ale nie je mu ľahostajný ani život zvierat chovaných v zajatí. Úzko spolupracuje so Zoo Ústí nad Labem. Je autorom knihy „Divoká srdce“, ktorá predstavuje jej obyvateľov. Zoologické záhrady považuje za zariadenie slúžiace k náprave ľudských chýb. „Keď človek prestane narušovať životný priestor ostatných tvorov, nebude treba mreže pre záchranu druhov“, hovorí Petr Slavík a mizne so svojim fotoaparátom do niektorého z ďalších miest našej divokej planéty.
Jeho životné krédo je: „Jdi tak, abys nepošlapal!“

Za svoju tvorbu získal Petr Slavík mnoho tuzemských a zahraničných ocenení, medzi inými napríklad Photographer of the Year 2011, zlatá medaila v súťaži Trierenberg Super Circuit či zlatá medaila Oasis Photo Contest 2011.

Výstavu Blízke stretnutia môžete navštíviť

Výstava v Nikon Photo Gallery potrvá do 16. júla 2017.
Nikon Photo Gallery
Újezd 19, Praha 1 – Malá Strana

Otváracie hodiny:
utorok – nedeľa, 12:00–19:00
Vstupné zdarma

Stránky s úžasnou tvorbou Petra Slavíka nájdete tu.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *