2 x 2 = dva rozhovory a dve recenzie z Nikonblog CZ

Ako býva zvykom, občasne vám prinesiem výber z článkov od môjho českého kolegu akamaráta, šéfredaktora Nikonblog CZ Petra Lindnera. Vybral som dva zaujímavé rozhovory a dve recenzie užitočného príslušenstva. Nech sa páči, navštívte bratský Nikonblog CZ. 

Vždycky si najdu čas na volnou tvorbu.“ Rozhovor s Lucií Mojžíšovou, vítězkou Fotky Nikonblogu 2022 

Prvý rozhovor, na ktorý vás chcem upozorniť, je s čerstvou výherkyňou Fotky Nikonblogu CZ Luciou Mojžišovou. Útla architektka, ktorú však dnes už živí fotografia, uspela už v roku 2019 ako finalistka Nikon kalendára a ďalších súťaží. V rozhovore prezrádza, čo je jej srdcovka i to, ako z full frame zrkadlovky prešla na Nikon Zfc.

Čítajte viac TU

Svícení se nechci vzdát.“ Lukáš Neasi fotí bikera v měsíční krajině s bleskem na dronu

Druhý rozhovor sa určite bude páčiť vám, ktorý máte radi šport a svietenie bleskami. Lukáš Neasi je fotograf, ktorý robí oboje, navyše nemá problém nasvietiť si svoje objekty bleskom pripevneným páskou na drone! Prečítajte si rozhovor sRed Bull fotografom o tom, prečo sa svietenia nechce vzdať. 

Čítajte viac TU

Flexibilní stativy GorillaPod 1K Kit a 3K PRO Kit 

Všetci to poznáme, chcete urobiť autoportrét, alebo jednoducho klesla hladina svetla na výlete a vy si chcete priniesť domov krásnu fotku z večerného srdcového mesta. Veľký statív so sebou nechcete nosiť a navyše ho nie je ani kde rozložiť. A tu prichádza na pomoc flexibilný statív GorillaPod, ktorý môžete položiť na takmer akýkoľvek nerovný povrch, ale môžete ho aj zavesiť, oprieť a fotiť naozaj z netradičný uhlov.

Čítajte viac TU

 „Menší věci“ od Peak Designu – pro všechny nezbytné zbytečnosti 

Priznám sa, že aj keby som nemal rád produkty Peak Design, tento článoček od Petra by som si prečítal. Už len tá slovná hračka “nezbytné zbytečnosti” nás Slovákov záujme. 😊 Ja sám používam niekoľko krásnych a užitočných produktov Peak Design, ako je cestovný statív Travel Tripod, samozrejme Captur a niekoľko popruhov Peak Design, ale aj každodennú brašnu na foto techniku Everyday Sling a príslušenstvo pre mobilný telefón Peak Design Mobile. Petr vám dá tip na štýlové každodenné nosenie drobností. Field Pouch je niečo ako malé decentná kabelka, v ktorej ale vďaka priehradkám môžete mať poriadok a Peak Design Packable Tote je ľahučká skladacia nákupná taška, ktorú môžete mať stále so sebou a šetriť prírodu ignorovaním igelitiek.

Čítajte viac TU

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *